Sunday, March 20, 2016

Ula, Larvik

Dagens vandring går til Ula i Larvik kommune. Navnet stammer fra det norrøne ordet urd og vetyr steinur. Stedet er kjent for hjemmet til Anders Jacob Johansen (1815-1881), bedre kjent som Ulabrand, og arbeidet her som los. Mange seilskuter og båter i nød har fått hjelp av Ulebarand. Idag er det kun 200 personer som er fastboende her, men sommerstid mangedobles befolkningen pga hytter og en meget stor campingplass. Havnen, som dette bildet viser en del av, er stappfull av fritidsbåter sommerstid.  
Det går en fin sti opp fra parkeringsplassen og inn i et område bestående av en eldre bebyggelse. Flotte hus som er meget godt vedlikeholdt. Det er som å gå litt tilbake i tiden blant disse husene. Jeg han se for meg hvordan lokalbefolkningen bodde på 1800-tallet. Smale smug, hus tett inntilhverandre og nær kontakt med havet. Her har folk livnært seg av havet i hundrevis av år. Det er flott at slike steder fortsatt består og viser at vi idag har en fortid vi kan være stolte av.
 Litt bortover denne stien kommer jeg til en stor og flott sandstrang. Stranda er like ved en stor  og populær campimgplass. Utallige camping turister har lagt sine sommerferier her opp gjennom årene.

Her kan man gå lange turer på svaberget eller i skogen, fiske, bade, eller bare ligge på den lyse sanden og sole seg.

Her er det godt å vært. Takk til de som har bygd opp Ula og gjort stedet til et historisk sted vi fortsatt kan nyte idag.


No comments:

Post a Comment